Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábory

Johnyho louka - Benešov  (49°19'40.047 15°1'18.727)

Naše tábořiště se nachází cca 6 km od města Kamenice nad Lipou, kam během tábora jezdíme nakupovat. Táboříme v tee-pee na louce, která je krytá lesem před vichřicemi. Je zde také postaven dřevěný srub, který nemá elektřinu, ale slouží nám k úkrytu před velkými bouřkami a skladujeme zde zásoby jídla. Cca 50 m od srubu se nachází pramen pitné vody - studánka je každoročně kontrolována hygienou. Pod loukou protéka potok Včelnička, který nám slouží k hygieně a i jako lednička. 300 m od tábořiště se nachází rybník Stržeňák, kam se chodíme za horkých dnů koupat.

Stavba probíhá se zapojením sil starších skautek a skautů, roveru a rangers ze dvou oddílů. Konstrukce kuchyně, biojámy, latrýny, vsakovačky a další se budují víkend před začátkem tábora. 2 dny před začátkem tábora se staví tee-pee a vylepšuje se kuchyně a další vymoženosti.

Tábořiště se nachází v blízkosti domova všech dětí, Kamenice nad Lipou. Děti odchází na tábořiště pěšky a věci jsou jim odváženy přímo na louku.

Děti jsou na Johnyho louce spokojení. Když je horko naleznou úkryt pod stromy na houpacích sítích, když je deštivo mohou se úkrýt ve srubu, kde se může zatopit a mohou zde pokračovat v táborovém programu.

Největší výhodou je to, že tábořiště Johnyho louka a srub je ve vlastnictví našeho skautského středmapy.jpgiska.