Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setonův hrnec

img_4023.jpgJednou za každý tábor  vaříme v Setonovým hrnci.Je to velmi zajimavé a zábavné.Trvá to dloho,ale stojí to za to.

 

Ingredience:

 

maso-kuřecí,vepřové

sůl,koření

brambory jako příloha

alobal

jámu asi 50 cm hlubokou 40cm širokou (my vždy máme 2 jámy,to podle toho kolik je masa)

ohniště+hodně plochých kamenů
klacek delší než jáma

Postup:

Maso připravíme jako vždy jak ho děláme doma.Osolíme,okořeníme a maso zabalíme do alobalu.Brambory neškrabeme,jen zabalíme do alobalu.Rozděláme velký oheň a naházíme do něho dostatečné množství kamenů.Musí tam být tak dlouho než budou žhavé.Vykopeme jámu,do které později vložíme rozžhavené kameny a na ně pak maso.Do jámy vložíme klacek(musí jámu přesahovat) a jámu zakopeme.Vytáhneme klacek,vzníkne mala dírka,kterou zalijeme studenou vodou.Díru poto zahrabeme hlínou.Mezitím nahážeme do ohně brambory a stále udržujeme oheň.Maso v hrnci ponecháme asi 2 hodiny.

DOBROU CHUŤ!